Duurzaamheid
Maakt snelle implementatie mogelijk

Het belangrijkste voordeel van Triboron in vergelijking met andere wrijvingsbeperkende acties is het directe effect dan een directe reductie van emissies en broeikasgassen mogelijk maakt. Het vereist geen nieuwe coatings met lage wrijving, nieuwe motorontwerpen of andere veranderingen met een lange implementatietijd.

Triboron is zowel in nieuwe als gebruikte voertuigen en machines van toepassing en heeft het potentieel om het brandstofverbruik aanzienlijk te verminderen. Triboron vermindert ook de niveaus van rook, deeltjes, fijnstof en geuren in de uitlaatgassen.

Niet-toxisch en uitstekende toepassing in biobrandstoffen

Omdat de Triboron-technologie uitstekend geschikt is voor biobrandstoffen, FAME, methanol en ethanol, is er een verhoogd gebruik van alternatieve brandstoffen mogelijk, wat een belangrijke rol speelt bij het opbouwen van een duurzame samenleving. De smerende en beschermende eigenschappen bij gebruik van Triboron in ethanol of methanol zijn uitzonderlijk.

De verbindingen en de stoffen die worden gebruikt in het productieproces van Triboron zijn onschadelijk voor de natuur. Borium is een essentiële micronutriënt voor plantengroei en net als vele andere micronutriënten is het nodig in lage concentraties voor de groei van planten. Het niet-toxische product bevat geen bestanddelen op basis van fossiele brandstoffen, wat betekent dat het een uitstekend alternatief is voor op biociden gebaseerde producten.