Tests en validatie
Tests

Meer dan 10 miljoen operationele uren in ruwe raceomgevingen, dagelijks gebruik en laboratoria die gebruik maken van de modernste AVL-apparatuur hebben geverifieerd dat Triboron-producten een bewezen vermogen hebben om wrijving te verminderen, brandstof te besparen en bijdragen aan antibacteriële controle. Triboron-producten zijn ook bewezen om veilig te zijn voor gebruik in zowel nieuwe als gebruikte motoren en machines, zonder enige negatieve invloed op deze motoren, emissiecontrolesystemen of machines.

De solide kwaliteitscontrole op lange termijn is de basis voor de garantie van Triboron International, die een financiële compensatie biedt aan de gebruiker in het onwaarschijnlijke geval van een operationele storing die wordt veroorzaakt door Triboron producten.

Wrijving Reductie

Laboratorium-frictietests zijn uitgevoerd door de onderzoekspartner, de Tribomaterial Group van het Ångström Laboratory, Universiteit van Uppsala. Ze hebben zich gericht op het bestuderen van de gevolgen van herhaald spuiten van de technologie op een metalen oppervlak.De grafiek laat zien hoe de wrijvingscoëfficiënt afneemt tijdens een herhaald spuiten (1 seconde per 10 seconden) van een mengsel van perslucht en een Triboron-brandstofformule op een met olie gesmeerd oppervlak.

Slijtage

Een studie van het Ångström-laboratorium aan de universiteit van Uppsala resulteerde in minder wrijving en slijtage met Triboron 2-takt brandstofformule in de brandstof.

Wrijving Reductie


Slijtvastheid


De veroudering van het katalytische systeem is normaal na 50.000 km versneld rijden, met emissies ver onder de wettelijke limiet (Euro 4). Tijdens de test werden geen motor foutcodes weergegeven.

Anti-bacteriële werking

De recensie in Autobild Magazine (getest door SGS) vond dat de Triboron Formula actief was tegen bacteriële aanvallen onder omstandigheden van de winteropslag. De test toonde aan dat alle vijf soorten bacteriën, gist en schimmel getest waren geëlimineerd.

De Hamburg-test

Nader onderzoek door Technische Mikrobiologie Dr. Jutta Höffler GmbH in Hamburg 2016 levert het bewijs dat Triboron ook effectief de groei van bacteriën (Pseudomonas aeruginosa), schimmels / gist (Hormoconis resinae) en schimmel (Yarrowia tropicalis) voorkomt. Onder sommige omstandigheden is hun aanwezigheid volledig geëlimineerd.

Triboron Fuel Formula werd toegevoegd aan een dieselbrandstof in drie verschillende concentraties; 1: 500, 1: 1000 & 1: 2000, waarbij 1: 1000 de aanbevolen concentratie is met betrekking tot het brandstofverbruik. De aanwezigheid van bacteriën, svamp / gist en schimmels werd vervolgens driemaal gemeten na een bepaald aantal dagen; 1, 7 en 28 dagen. Bij een verdubbeling van de dosering, 1: 500, wat wordt aanbevolen bij problemen met bacteriën, toont het resultaat aan dat de drie micro-organismen die voor de test zijn gekozen, ergens tussen 8 en 28 dagen volledig zijn uitgeroeid.

Pseudomonas Aeruginosa (bacteriën)

De test toont aan dat de meest efficiënte manier om de groei van Pseudomonas Aeruginosa te voorkomen, een concentratie van 1: 500 is, na 28 dagen werd geen verdere groei van de bacterie waargenomen.Hormoconis Resinae (schimmels / gist)

De test toont aan dat zowel de 1: 500-concentratie als de 1: 1000-concentratie effectief de groei van Hormocon Resinae voorkomt, na 28 dagen werd geen verdere groei van de schimmels / gist waargenomen.

Yarrowia Tropicalis (Mold)
De test toont aan dat alle concentraties effectief Yarrowia Tropicalis (schimmel) voorkomen, na 28 dagen werd geen verdere groei waargenomen.


Brandstofverbruik: 2-takt toepassingen

Het toevoegen van één procent van Triboron's 2-takt Formule aan de brandstof zal resulteren in aanzienlijke reducties van de uitstoot van schadelijke koolmonoxide (CO) en koolwaterstoffen (HC) evenals koolstofdioxide (CO2). Dit toont het potentieel aan om bij te dragen aan een betere luchtkwaliteit in drukke stedelijke gebieden met grote motorpopulaties.Tests uitgevoerd door SP Technical Research Institute uit Zweden met behulp van een Stihl MS181 Engine toonden aan dat de emissies van HC en CO met 25% waren verminderd met Triboron 2-takt formule ter vervanging van de standaard synthetische olie in de brandstof. De equivalente vermindering van brandstof- en CO2-uitstoot was 20%.

Triboron 2-takt Formule kan worden toegepast in alle 2-takt motoren zoals:

◦ Oldtimer brommers en motoren
◦ Moderne brommers en scooters
◦ Motoren
◦ Kettingzagen
◦ Bladblazers en overige handmachines met 2-takt motoren
◦ Buitenboordmotoren (tevens reductie van de vervuiling van het oppervlaktewater!)
◦ Draagbare stroomgeneratoren
◦ Enz.

Brandstofverbruik: auto's

Een onafhankelijk autotestbedrijf heeft uitgebreide wegtesten uitgevoerd in moderne auto's van verschillende grootten en modellen, met en zonder Triboron. Auto's met Triboron in de brandstof hadden een gemiddelde vermindering van het brandstofverbruik met 3-5% in vergelijking met auto's die zonder Triboron werden gereden.

Een andere test met behulp van geavanceerde AVL-apparatuur in het geavanceerde laboratorium NEVS / GM resulteerde in een reductie van brandstof- en CO2-emissies van 3% met Triboron Fuel Formula.Het beste effect in de test werd aangetoond door dieselauto's, die een gemiddeld 6% lager brandstofverbruik hadden bij Triboron, terwijl benzineauto's een gemiddelde vermindering van 4,8% hadden