Over Triboron

“De technologie, gebaseerd op boor”


Triboron International AB is een duurzaam technologiebedrijf met het gepatenteerde tribologie technologie en -proces. De technologie, die is gebaseerd op boor, vermindert wrijving, verbetert de efficiëntie en bespaart geld. Triboron voegt waarde toe aan industriële toepassingen zonder de nadelen van eerdere op borium gebaseerde producten - en is ook een hulpmiddel voor een toenemend gebruik van biobrandstoffen.

Triboron International AB blijft investeren in de ontwikkeling en validatie van deze technologie. Het doel is om de technologie te verzekeren voor industrieel gebruik, gebruik in 2-takt motoren en om de wereldwijde voordelen ervan te optimaliseren vanuit een ecologisch en economisch perspectief.

De productnaam Triboron is geïnspireerd op het woord Tribologie, dat de wetenschap en techniek is van elkaar in wisselwerking staande oppervlakken in relatieve beweging omvat. Tribologie omvat de studie en toepassing van de principes van wrijving, smering en slijtage.

Triboron International AB is opgericht en wordt bestuurt door een groep toonaangevende Zweedse industriëlen en wordt ondersteund door expertise van wereldklasse op het gebied van chemie, verbrandingstechnologie en energieproductie.